6th annual ReVision Mobility Summit Agenda

Return to Summit Home

Register for event

Agenda overview

Day 1 ― Identify the path to the future of mobility ―

Section 1: Corporate strategies for shifting toward carbon neutrality

Section 2: Mobility’s future from the perspective of global trends

Section 3: Key technology for enabling mobility and create new business

Day 2 ― Implementing mobility services and open innovation ―

Section 4: Impact of commercial vehicles and logistics systems on daily life

Section 5: Challenges to implementing MaaS and regional mobility

Section 6: Teaming up with startups and open innovation

*Speakers and presentation overviews currently being updated

Day 1, Mar 2nd:
― Identify the path to the future of mobility ―
8:30 Registration
9:15 Opening remarks from ReVision Auto&Mobility
Section 1: Corporate strategies for shifting toward carbon neutrality
9:20

Keynote Presentation <15min>

Guideline and direction to tackle carbon neutrality

  • A bird's-eye view of the efforts of the government and the automotive industry, and recommendations on how Japanese companies should utilize their technologies and strengths.

Kazuo Shimizu
Automotive Journalist

9:35

Keynote Presentation <25min>

The automotive industry in the 2020s: The evolution of CASE and the path to CO2 reduction from a three-layer model of high sky, low sky, and ground

  • Across all aspects of CASE, the three layers of high sky (cyber), low sky (cyber physical), and ground (physical) have a complex impact. Based on industrial evolution analysis, this presentation will propose how to quickly reduce carbon dioxide produce by driving and manufacturing of automobiles, without stopping the evolution of the automobile industry.

Takahiro Fujimoto
Professor, Waseda University/
Emeritus Professor, The University of Tokyo/
Executive Director, Manufacturing Management Research Center

10:00

Keynote Presentation <25min>

The technological value and appeal of the PHEV for decarbonization and electrification

  • As we strive for carbon neutrality, understand the significance of automakers spearheading electrification and the appeal, technological background, and contribution of the plug-in-hybrid vehicle (PHEV) to promulgating vehicle electrification.

Takashi Shirakawa
Corporate Officer
Division General Manager
EV・Powertrain Engineering Development Division
Mitsubishi Motors Corporation

10:25

Keynote Presentation <20min>

Identify the business impacts of a carbon-neutral strategy

  • Factors such as advancing battery technology, EV price reduction, infrastructure development, energy storage business etc. are linking with demand-side factors such as commercial and company vehicles. Identify how these will affect business for companies in the automotive industry

Shinya Omori
President & CEO
SC Abeam Automotive Consulting

10:45 Coffee break and networking <20min>
11:05

Panel discussion <50分>

Searching for the optimal business solution for each market and each company to carbon neutrality

  • Considering characteristics of global regions and the pace of change moving forward, discuss what efforts will be required of companies related to automotive

<Chair & Moderator>

Kazuo Shimizu
Automotive Journalist

Takahiro Fujimoto
Professor, Waseda University/
Emeritus Professor, The University of Tokyo/
Executive Director, Manufacturing Management Research Center

Takashi Shirakawa
Corporate Officer
Division General Manager
EV・Powertrain Engineering Development Division
Mitsubishi Motors Corporation

Shinya Omori
President & CEO
SC Abeam Automotive Consulting

11:55

Keynote Presentation <25min>

The path to decarbonization led by data visualization using IT cloud technology

  • Introducing Microsoft’s Cloud for Sustainability: Examine the data-driven approach to decarbonization across vehicle part development, manufacturing, and management processes in light of cross-industry decarbonization challenges

Takafumi Ueno
Industry Advisor
Mobility Service Sales Group
Microsoft Japan Co., Ltd.

12:20

Lunch and networking <65min>

*Bento box will be provided

Section 2: Mobility’s future from the perspective of global trends
13:25

Presentations by multiple speakers and discussion <60min>

The latest trends and key changes in the US & EU

  • Pinpoint key changes to mobility services and the connected car ecosystem in the US and EU and the strategies being adopted by automakers and mobility companies

<Presenter/ Chair & Moderator>

Roger C. Lanctot
Strategy Analytics
Director, Automotive Connected Mobility

Other speakers: Multiple US or/and EU mobility-related companies (TBC)

14:25

Presentations by multiple speakers and discussion <50min>

Case studies from the forefront of mobility in China

  • Grasp the changes and latest initiatives in mobility services and autonomous driving in China directly from leading domestic Chinese companies

<Presenter/ Chair & Moderator>

Keisuke Tajima
Manager, Business Strategy Development
Dynamic Map Platform Co., Ltd.

<Presenter & Panelists - Online Live>

Miao Wang
Ecosystem Partnering Director
Intelligent Driving Group
Baidu, Inc.

Dong Liu
Global Marketing Partnering Manager
Intelligent Driving Group
Baidu, Inc.

15:15 Coffee break and networking <25min>
Section 3: Key technology for enabling mobility and create new business
15:40

Presentation <20min>

Ericsson’s approach to digital services and orchestrating connectivity

  • In a rapidly changing mobility sector, expectations from end users are every-increasing. Learn how make the vehicle more flexible and update-to-date like a smartphone, while ensuring unwavering vehicle connectivity

Ergun Hanamata
Sales Director, Automotive
Ericsson Japan

16:00

Presentation <20min>

The latest developments in digital twin technology and its impact on mobility manufacturing and logistics

  • Digital twin technology is greatly contributing to enhancing factories and supply chains in Europe, the US and China. Highlighting Tesla’s digital factory as an example, this presentation will explore the trends, challenges and the role of digital twin simulation when it comes to making production more efficient and flexible, and how this can be linked to carbon-offset credits. Get a clear understanding through a demonstration of FlexSim simulation technology.

Takafumi Yokota
DX Business Division
Genetec Corporation

16:20

Presentation <20min>

Gauge the impact of evolution of in-vehicle technology on users and mobility

  • Measure the impact of vehicle evolution on overall mobility, such as connectivity, driving assistance technology, and in-vehicle IT technology.

Technology company or Supplier (TBC)

16:40

Panel discussion <50min>

Discuss how technology can be combined across multiple fronts to lead to mobility business

  • Discuss what technologies can be combined to create business opportunities in line with changes in mobility trends.

Ergun Hanamata
Sales Director, Automotive
Ericsson Japan

Masamori Kashiyama
General Manager, DX Business Division
Executive Officer
Genetec Corporation

Other panelists: Technology company (TBC), Suppliers (TBC)

17:30

Networking drinks reception <90min>

19:00 End of Day 1
Day 2, Mar 3rd:
― Implementing mobility services and open innovation ―
8:30 Registration
Section 4: Impact of commercial vehicles and logistics systems on daily life
9:15

Presentation <20min>

Challenges in logistics and commercial vehicles and their relevance to society and mobility

  • Clarify the challenges to enhancing mobility across society with an eye on current pain-points found in the distribution network and the evolution in the commercial vehicle space

Consulting Company (TBC)

9:35

Presentation <25min>

The evolution of the cooperative and competitive areas regarding commercial vehicles and the necessary efforts to maintain the social system in the future (tentative)

  • Introducing the current efforts in the areas of cooperation and competition, such as efforts for data linkage infrastructure for commercial vehicles and cooperation in the utilization of EVs and FCVs for decarbonization, to maintain and evolve the distribution network and social life. The presentation will also talk about the need for collaboration between diverse industries.

Hiroshi Ogawa
Executive Technical Adviser
Hino Motors, Ltd.

10:00

Presentation <25min>

Impact of commercial micro-EVs

  • Micro-EVs are soon to be part of last mile transportation. Gauge how they will affect logistics, vehicle manufacturing, EV charging infrastructure, distribution models and urban areas.

EV makers or logistics-related company (TBC)

10:25

Presentation <25min>

Clarify the strategy and technology required to support the mobility society

  • Presenting strategies and technologies necessary for highly convenient mobility, such as utilization of commercial EVs, energy management, connecting transport systems

IT or/and infrastructure-related company (TBC)

10:50 Coffee break and networking <20min>
11:10

Presentation <20min>

Leveraging data: Get an overview of the mobility and location data to create mobility ecosystems

  • Get an overview of the latest technologies being used today, such as various types of traffic and movement data, map solutions, and data platforms.

Automaker or Technology company (TBC)

11:30

Panel discussion <50min>

Discuss how logistics systems and mobility infrastructure will improve daily life

  • Create a shared image of future mobility, cities and regions built on the overall optimization of commercial vehicles, social systems, and mobility

Hiroshi Ogawa
Executive Technical Adviser
Hino Motors, Ltd.

Other panelists: Speakers in the above morning session (TBC)

12:20

Lunch and networking<60min>

*Bento box will be provided

Section 5: Challenges to implementing MaaS and regional mobility
13:20

Presentation <20min>

Initiatives needed to create sustainable mobility services in the community

  • Explore potential revenue models, data standardization and other preconditions to sustainable and beneficial services for residents where car, rail, bus, on-demand transport and autonomous cars are linked across regions

Yosuke Hidaka
CEO
MaaS Tech Japan

13:40

Presentation <20min>

Future town development that leverages Maas

  • With the goal of realizing more comfortable living and raising an area’s value, this presentation will explore how to utilize MaaS as a developer, along with examples such as practical experiments.

Masanori Kadokawa
Project Leader
Business Innovation Planning Department
Mitsui Fudosan Co., Ltd.

14:00

Presentation <20min>

Redesigning regional mobility: Mobility management in Oyama City

  • Introducing Oyama City's mobility issues and efforts to revitalize public transportation centered on the community bus "O-bus" to meet the needs of residents. Exploring future forms of MaaS, cooperation with the community, mechanisms and ways of utilizing technology, etc.

Tomohide Asami
Executive Advisory Engineer
Urban Development Department
Oyama City

14:20

Panel discussion <45min>

Discuss the approaches to making mobility services sustainable, viable, and meet regional needs

  • Draw out the hurdles to establishing business from past cases and discuss the kind of approaches required to make mobility sustainable while meeting local needs

<Chair & Moderator>

Yosuke Hidaka
CEO
MaaS Tech Japan

Hiroyuki Shimizu
Industry Advisor, Mobility Services Sales Group
Microsoft Japan Co., Ltd.

Masanori Kadokawa
Project Leader
Business Innovation Planning Department
Mitsui Fudosan Co., Ltd.

Tomohide Asami
Executive Advisory Engineer
Urban Development Department
Oyama City

15:05

Coffee break and networking <25min>

Section 6: Teaming up with startups and open innovation
15:30

Presentation <20min>

Reasons you should pay attention to startups and the factors driving change in the mobility industry」

  • Startup accelerator’s perspective: Unpack what is pushing investment in startups, how feelings toward startups differ between large companies, and approaches to growth; identify which industry domains and outside factors are causing change in mobility

Shingo Ehara
Co-Founder, Director
Mobility
Plug and Play Japan

15:50

Short pitch and discussion <70min>

Hear from startups in the mobility space

  • Learn the focus, issue awareness, and technological capabilities of startups, and learn how to bring about open innovation as an industry and a society.

<Chair & Moderator>

Shingo Ehara
Co-Founder, Director
Mobility
Plug and Play Japan

+ 4 start-up companies (TBC)

17:00 End of event