The 1th ReVision Vehicle Summit Program

Return to Overview page

Click for registration

Agenda overview

Day 1: A fresh perspective on CASE

Section 1: What lies ahead for the automotive industry

Section 2: Latest trends in CASE inside and outside Japan

Section 3: Key technologies and strategies in CASE to advance the car and mobility

Day 2: Leveraging MaaS for smart cities, regional needs, and logistics

Section 4: Smart cities and key enabling technologies

Section 5: Answering regional mobility needs in Japan

Section 6: Combining logistics and MaaS for business innovations

※Speakers and presentation overviews currently being updated


Day 1 (6th March):
― A fresh perspective on CASE ―
8:30 Registration
9:15 Open remarks from ReVision Auto&Mobility
Section 1: What lies ahead for the automotive industry
9:20

Keynote presentation <15mins>

「How automakers should leverage advances in CASE and changes in society」

  • Amidst big changes in society, explore how can automakers leverage CASE technology and discuss what automakers should offer the next generation

Kazuo Shimizu
Automotive Journalist

9:35

Keynote presentation <25mins>

「Using big data to develop vehicle safety technology ~counteracting accidental acceleration~」

  • Introducing new functionality to counteract sudden acceleration, which was developed using big data gathered from incidents involving a mis-pedal, as well as from usual driving conditions. Explore how big data will impact the development of vehicle safety technology moving forward

Yukihiro Ikeda
Project General Manager, Vehicle Safety Planning
R&D and Engineering Management Div. 
Toyota Motor Corporation

10:00

Keynote presentation <25mins>

「The significance of Level 3 autonomous and impact of advancing technology」

  • The significance of the Level 3 autonomous equipped Honda Legend going on sale, the technology behind it, and Honda's intention and vision for creating value and advancing car safety and technology 

Yoichi Sugimoto
Executive Chief Engineer 
Computer Science / AD/ADAS R&D Division 
Honda R&D Co., Ltd. Innovative Research Excellence

10:25

Panel discussion <40mins>

「The next-gen car, and what comes next」

  • Explore how the car is set to evolve, examining the technology that will eliminate traffic accidents, AD technology, and the data that will bring about new value

Kazuo Shimizu
Automotive Journalist

Yukihiro Ikeda
Project General Manager, Vehicle Safety Planning
R&D and Engineering Management Div. 
Toyota Motor Corporation

Yoichi Sugimoto
Executive Chief Engineer 
Computer Science / AD/ADAS R&D Division 
Honda R&D Co., Ltd. Innovative Research Excellence

11:05 Coffee break & networking <20mins>
11:25

Keynote presentation + Q&A <25mins>

「Define the ongoing automotive and mobility industry transformation in an after-corona era」

  • Work out what approaches and technology the auto and mobility industry needs now in order to navigate changes in an after-corona business landscape evolution, looking at examples of overseas operations using MaaS and the vehicle, and measures to improve revenue using AI

Shuntaro Furukawa
Executive Officer, Principal 
Automotive Industry Leader, Enterprise Business Unit 
Abeam Consulting Ltd.

11:50

Keynote presentation + Q&A <25mins>

「How evolving communication technology will impact the next-gen vehicle (TBC)」

  • Understand a telecommunications company's perspective regarding how 5G and V2X will contribute to vehicle safety & security, and also  on connected car services and business models

Takehiro Nakamura
Senior Vice President 
General Manager of 6G Laboratories 
NTT DOCOMO, INC.

12:15

Lunch break & networking <65mins>

※Lunch will be provided for those at the venue

Section 2: Latest trends in CASE inside and outside Japan”
13:20

Presentation + Q&A <30mins>

「Global key market trends: US, EU, China」

  • What is causing change in automotive right now? Grasp the most relevant aspects of climate change, renewable energy, EVs, autonomous driving, ESG investment to get a fuller understanding of the important trends moving forward both inside and outside Japan

Tsuguo Nobe
Director and Chief Advanced Service Architect
Business Development, Government and Policy Group
Intel &
Visiting Associate Professor
Nagoya University

13:50

Presentation <25mins>

「DENSO's approach to changes in the automotive industry」

  • As the car becomes a component of mobility services, where should suppliers focus their efforts? Learn about DENSO's approach, and hear of their software-first initiatives

Kazuhiko Hagiwara
Project General Manager 
Software Production Innovation Div. 
DENSO CORPORATION

14:15

Presentation + Q&A <30mins>

「Car security and OTA latest trends」

  • Grasp global legislation, efforts in Japan toward standardization, and how automakers are implementing technology to improve to car security and software updates, including OTA

Masashi Yamasaki
Global Security Officer, MDI & IT Div. 
Mazda Motor Corporation

14:45 Coffee break & networking <25mins>
Section 3: Key technologies and strategies in CASE to advance the car and mobility
15:10

Presentation + Q&A <25mins>

「Vehicle computer and software architecture」

  • As E/E architecture evolves and ECU domains integrate, how should the role of the vehicle computer and SoC technology change? Learn from overseas OEMs' initiatives and how Renesas is leveraging partnerships

Kenichi Nagai
Principal Expert, Ecosystem Solution Department
Automotive Digital Products Marketing Division
Automotive Solution Business Unit
Renesas Electronics Corporation

15:35

Presentation <20mins>

「The future of user experience (UX) in mobility: How far can the digital life of an individual be expanded?」

  • Identify the challenges of integrating an individual's digital life and mobility, and how voice recognition AI can be leveraged. Take a look at the future of UX in the car and mobility while hearing of Cerence's latest initiatives

Hisayuki Murakami
Senior Sales Engineering Manager & Principal Marketing Manager
Cerence

15:55

Presentation <20mins>

「How an open and neutral location platform will change mobility and business models」

  • Looking at use cases, explore how an open and neutral location platform will contribute to the mobility society, and how it can be used to build new business models

Yukihiko Tachibana
Sr. Business Development Manager
HERE platform Business Development
HERE Technologies

16:15

Panel discussion <60mins>

「Key technologies and strategies to enhance the car and mobility」

  • Examine the challenges of vehicle technology and using mobility data; discuss how to maintain revenue streams while increasing the vehicle’s appeal and creating services

Naoki Naganuma
Marketability Expert Leader 
Customer Performance & Vehicle Test Engineering Department No1   
Nissan Motor Corporation

Masashi Yamasaki
Global Security Officer, MDI & IT Div. 
Mazda Motor Corporation

Kazuhiko Hagiwara
Project General Manager 
Software Production Innovation Div. 
DENSO CORPORATION

Hisayuki Murakami
Senior Sales Engineering Manager & Principal Marketing Manager
Cerence

<Moderator>:
Masahide Tomonari
Management Representative Group 
ReVision Auto&Mobility

17:15

Drinks reception and networking<45mins>

18:00 End of Day 1
Day 2 (7th March):
―Leveraging MaaS for smart cities, regional needs, and goods’ distribution ―
8:30 Registration
Section 4: Smart cities and key enabling technologies
9:15

Opening remarks <10mins>

「The future of mobility and urban planning」

  • Get a broad view of trends inside and outside Japan for MaaS, CASE and smart cities

Gaku Funada
Director, Urban Innovation & Mobility Design Group 
Research & Consulting Division 
The Japan Research Institute, Limited

9:25

Keynote presentation + Q&A <25mins>

「Combining smart cities and the connected car for a better tomorrow (TBC)」

  • Understand how digital technology and connectivity will shape the smart cities of tomorrow, and how data reliability and security can be approached

Hiroki Nakano
General Manager, Digital Smart City Division
Smart Life Business Management Division
Smart Digital Solution Business Development Division
HITACHI, LTD.

9:50

Keynote presentation + Q&A <25mins>

「Honda eMaaS and resilience: Honda's mobile power pack 」

  • Growing electric mobility is not the only way Honda is contributing to the environment: Honda's eMaaS concept aims to seamlessly connect energy, movement, and lifestyle in a carbon-neutral way. Understand Honda's approach to electrification, and the 'Moving e' mobile power generation system, centred on the Honda Mobile Power Pack and made in collaboration with Toyota

Kazuyuki Iwata
Executive Chief Engineer 
Advanced Power Unit Energy Research Institute 
Honda R&D Co., Ltd.

10:15

Keynote presentation + Q&A <25mins>

「Preventing accidents in a dual-mode society: Toyosu smart city project」

  •  Emphasising the importance of collaboration between the public and private sectors from the urban planning stage, this presentation will detail the 'Urban Roadside Station' and 'dual mode society' concepts, and leveraging mobility data

Ryuta Mizoguchi
General Manager, Development Promotion Division 
SHIMIZU CORPORATION
 (tbc)

10:40 Coffee break & networking <25mins>
11:00

Keynote presentation <25mins>

「A business vision for Beyond Mobility」

  • Understand how combining mobility with various business fields will peoples' lives and create profitable mobility business

Yoshito Miyazaki
Team leader, Business planning team
Automotive manufacturing business dept., No.2

11:25

Panel discussion <50mins>

「How will smart cities change daily life and mobility」

  • Debate what innovations will be possible from leveraging each company’s technology, ideas, and data

Hiroki Nakano
General Manager
Digital Smart City Division
Smart Life Business Management Division
Smart Digital Solution Business Development Division
HITACHI, LTD.

Kazuyuki Iwata
Executive Chief Engineer 
Advanced Power Unit Energy Research Institute 
Honda R&D Co., Ltd.

Ryuta Mizoguchi
General Manager, Development Promotion Division 
SHIMIZU CORPORATION

Yoshito Miyazaki
Team leader, Business planning team
Automotive manufacturing business dept., No.2

<Moderator>:
Gaku Funada
Director, Urban Innovation & Mobility Design Group 
Research & Consulting Division 
The Japan Research Institute, Limited

12:15

Lunch break and networking <60mins>

※ Lunch will be provided for those at the venue

Section 5: Answering regional mobility needs in Japan
13:15

Presentation <20mins>

「The future of mobility from a railway company's perspective 」

  • Dive into what railway-centric mobility: hear details of how local transport agencies and residents are connecting  to realise tourism-oriented MaaS (in the Izu area), and the new commuter service DENTO

So Morita
MaaS Strategy Manager
Transportation Infrastructure Division
Tokyu Corporation

13:35

Presentation <20mins>

「Assisting mobility using the car and the challenge of creating sustainable business models」

  • Examine how to create business models by involving community entities, such as local government, medical, local shops and sports facilities, with reference to examples of location-based services

Hiromi Kato
Business Promotion Department, AISIN AW Co., Ltd &
Innovation Center, Aisin Seiki Co., Ltd

13:55

Panel discussion <60mins>

「Combining mobility services to enable regional mobility」

  • Discuss how cars, rail transport and other services can be interwoven to solve mobility issues while invigorating local communities and creating sustainable business models for local economies

“Urban development which champions green slow mobility”

Satomi Sakamoto
Department Chief
Planning and Finance Division Policy Planning Department
Onomichi City

“Challenges of implementing automous buses”

Ai Nagahashi
Market Creation Department
BOLDLY Inc.

So Morita
MaaS Strategy Manager
Transportation Infrastructure Division
Tokyu Corporation

Hiromi Kato
Business Promotion Department, AISIN AW Co., Ltd &
Innovation Center, Aisin Seiki Co., Ltd

<Moderator>:
Daisuke Chiba
Team Leader, Quality Div.
Toyota Motor Corporation

その他パネリスト:自治体関係者の方から参加を予定しています

14:55

Coffee break and networking <25mins>

Section 6: Combining logistics and MaaS for business innovations
15:20

Presentation <20mins>

「Creating new value by integrating logistics and mobility」

  • Grasp what innovations will be made possible by combining social systems such as next-gen mobility, location and freight data, mixed loading of freight and passengers, service ratings, etc. 

Masashi Onozuka
Partner 
Roland Berger Ltd.

15:40

Presentation <20mins>

「The path to improving logistics and mobility by using vehicle technology and data」

  • Hear Hino Motor's perspective on current truck logistics challenges and their approaches to autonomous driving, fleet management systems, using location and cargo data in order to grasp how connecting data is key for making wholesale improvements to logistics and mobility

Hiroshi Ogawa
Executive Technical Adviser
Hino Motors, LTD.

16:00

Presentation <20mins>

「Latest technology in the logistics and distribution arena」

  • Learn Japan Post's approaches to last-mile delivery, telematics, using drones to overcome manpower reduction, and explore the latest developments in the movement of things and services

Yoshihiro Gomi
General Manager
Operation Reform Department
Japan Post Co., Ltd.

16:20

Panel discussion <40mins>

「Business innovations arising from combining logistics and mobility」

  • Discuss how innovations, such as consolidating passengers and cargo and home delivery services, can be linked to create new business models and revenue

Hiroshi Ogawa
Executive Technical Adviser
Hino Motors, LTD.

Yoshihiro Gomi
General Manager
Operation Reform Department
Japan Post Co., Ltd.

<Moderator>:
Masashi Onozuka
Partner 
Roland Berger Ltd.

 

17:00 End of Summit